בובות סיניות, הוא סיפורה של חברות ארוכת שנים של שלוש נשים צעירות. שלושתן בנות דור שני ושלישי להגירה מאסיה, גדלו בארצות הברית בתחילת המאה ה-20, והתבגרו במהלך מלחמת העולם השנייה. זהו סיפור על הקשיים, ההצלחות והאכזבות אותן הן חוו במהלך התבגרותן.
שלוש הנשים הצעירות – גרייס, הלן ורובי, נפגשות לראשונה ב-1938, במהלך מבחן קבלה כרקדניות למועדון "העיר האסורה" בסן פרנסיסקו. "העיר האסורה" היה מועדון לילה סיני אמריקאי שפעל בצ'יינה טאון בסן פרנסיסקו והתמחה בבידור המיועד לקהל הסיני. הופיעו בו בעיקר אמנים אסיאתיים ולא רק סיניים (יפנים, פיליפיניים, פורטוגזיים וכיוצא בזה). באותה תקופה נערות סיניות היו אמורות לדבוק במסורת הסינית (בדיוק כמו בסין). הן אינן אמורות לרקוד במועדונים אלא להקדיש את עצמן לטיפול בילדים, בעלים והורי הבעל. אבל גרייס, הלן ורובי הפנו עורף למסורת, כל אחת מסיבותיה שלה.
גרייס, נולדה וגדלה באוהיו, עיירה קטנה, בה משפחתה חייתה רחוק מהמסורת הסינית, ולכן אינה מכירה את המנהגים והמאכלים הסיניים. בילדותה היא למדה ריקוד ושירה. היא בורחת מאביה אשר נהג להכותה, והגיעה לסן פרנסיסקו בה היא מנסה להשיג עבודה כרקדנית.
הלן, בדיוק ההפך מגרייס, גדלה בסן פרנסיסקו, בצ'יינה טאון, וחייתה על ברכי המסורת הסינית, בתוך חממה משפחתית, עשירה ומיוחסת. לעבוד כרקדנית במועדון נחשב כפגיעה בכבוד המשפחה.
רובי, יפנית, אשר מעמידה פנים שהיא סינית, שבילתה חלק מחייה בתוך הקהילה היפנית בהוואי, והיא באה לנסות את מזלה בעיר.
הקריירה והחברות של הבנות חווה עליות וירידות ערב מלחמת העולם השנייה ובמהלכה עד כניסתה של יפן למלחמה (ההפצצה בפרל הארבור). אז, נאלצות הבנות להיפרד שלא מרצונן ולהתאחד מחדש אחרי המלחמה. משולש חברות יש בו מהכל, אהבה, נאמנות, קנאה, בגידה ותככים ועם כל זה מצליח לשרוד את תלאות הזמן.
הספר מרתק, ובין לבין מאפשר הצצה לחייהם ועולמם של הקהילה האסיאתית בארצות הברית, לעולם מועדוני הלילה וההופעות בתחילת המאה ה-20.
ממליצה בחום.
ליסה סי (הסופרת) מדברת על הספר:
בובות סיניות מאת ליסה סי
CHINA DOLLS – Lisa See
הוצאה: מודן
שנת הוצאה: 2015
מס' עמודים: 389
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה