יום רביעי, 31 בינואר 2018

הצגה – “תהלה” – תיאטרון החאן



tehila_final
צילום: יעל אילן
תקציר ההצגה מתוך אתר התיאטרון:
תהלה, סיפור מסע המתאר את חיפושו של סופר אחד, אחר משמעות בחייו. לאחר שהייה ממשוכת בחו”ל, שב הסופר לירושלים. המפגש המחודש עם העיר ועם המתגוררים בתוכה מותיר אותו חסר שקט. באחד הימים הוא פוגש באקראי בתהלה, זקנה צדקת. בין השניים נקשרת שיחה והיא מעוררת את סקרנותו. לאחר פגישה זו, נפגש הסופר עם אנשים שונים בירושלים – חכם ירושלמי ורבנית זקנה המתגוררים גם הם גרים בעיר העתיקה.
מפגשים אלו מעוררים את השאלה אודות הקשר בין העבר להווה ואודות משמעות מפגש פשוט בין אנשים. כשהסופר ייתקל שוב בתהלה הוא יתחיל לתמוה האם יד נעלמה היא המכוונת את השניים להיפגש או שמא הצורך שלהם זה בזו?אט אט ייחשף לסיפור עברה של תהלה עד שלבסוף תתגלה המהות האמיתית של החיבור בין השניים, אשר עיקרו גאולה.
 תהלה עם הבובה
צילום: יעל אילן
תהלה, הוא סיפור של ש"י עגנון. סיפור שרבים מכירים כאחד מסיפורי החובה לבחינות הבגרות, ומדהים כל פעם לגלות מחדש איזה אוצרות קיימים בספרות העברית הישנה, כמה לא נס ליחה וכמה טוב שיש תיאטראות כמו החאן שמעיזים, מתעקשים, מזכירים ומביאים הצגה כמו תהלה.
על הבמה התפאורה מינימליסטית, המתוגברת לעיתים עם תפאורה ניידת, מופיעים 3 שחקנים כישרוניים. ולמרות מיעוט השחקנים והתפאורה, רוב הזמן נדמה שהבמה עמוסה בדמויות ערטילאיות שנוכחות מאוד.
ירושלים העתיקה, מקום קסום ומיוחד, אשר מצליחה להפתיע כל פעם מחדש, נוכחת מאוד על הבמה על סמטאותיה, מסתוריה, הדמויות המפתיעות שצצות בה, הקור החודר לעצמות שבה.
הדמויות הנוספות שהופיעו על הבמה היו בובות. הבחירה בהם מיוחדת, מפתיעה ומרתקת. ולמרות המגבלה שלהן כבובות ולא דמויות אנושיות פיזיות, הפרט השולי הזה נעלם כשהן הופעלו בכישרון רב בעזרת ידיה וקולה של השחקנית תמר אלקן. הבובות היו חתולים, שביטאו את עצמם בהתחנחנות ובקולותיהם. אבל על כולם עלתה הבובה בדמותה של תהלה. קולה, המבט בעיניה המשדר יופי, איפוק, ענווה, חוכמת חיים. הזיקנה בעצמות ידיה המגוידות והחוכמה הטבועה בעיניה החדות ובפניה הנושאות את גילה. וכשלרגע השירה מבט היה נדמה שדמות בשר ודם לפני.
יואב היימן, משכנע בדמותו של הסופר הגמלוני התוהה והכרוך אחרי תהילה. ויהויכין פרידלנדר מרשים בשפע הדמויות שעטה ופשט מעליו בכישרון רב, מדמות המספר הכל יודע לדמויות משנה משעשעות כמו הרבנית והחכם הירושלמי.

ההצגה מקסימה, מרשימה ומושקעת. הצגה שמותירה רושם רב גם הרבה אחרי שההצגה נגמרה ועזבנו את האולם.
מיקומו ואופיו של המבנה המכיל את תיאטרון החאן, רק מוסיף לעוצמת החוויה מההצגה ולרשמים שהותירה בצופי ההצגה.

תודה לתיאטרון החאן.

משתתפים:
יהויכין פרידלנדר,יואב היימן,תמר אלקן
עיבוד למחזה:שחר פנקס
בימוי: שיר גולדברג
תפאורה: נטשה טוכמן-פוליאק
תלבושות: מאור צבר
מוסיקה: דניאל סלומון
תאורה: רוני כהן
עיצוב בובות:אמירה פנקס
הדרכת בובות:עופר עמרם
ייעוץ – נוסח, שפה ודיבור: נגה יתומי

צילום: יעל אילן
תהלה צילום יעל אילןצילום: יעל אילן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רווח של חמש - טלי כהן־צדק

    "רווח של חמש" עוסק באהבת אם לבנה במציאות כל כך ישראלית. נתי היא אם לבן שעומד להתגייס וכמו שהיא מכירה אותו הוא ירצה להתגייס לי...